ozelenjavanje fasada


Sustav vertikalnog ozelenjavanja fasada putem 'Greencable-a'

Sustav vertikalnog ozelenjavanja fasada pomoću žičanog užeta sastoji se od estetskih aluminijskih zidnih nosača koji uključuju jedinstvene hvataljke za žice i zaključavanje užadi kada se postigne željena napetost. Užad od inoxa od 4 mm jednostavno se reže i zateže ručno na licu mjesta. Fleksibilna užad može se provoditi vodoravno, okomito ili čak poprečno kroz odstojnik i lako se pričvrstiti vijkom. U kombinaciji s odgovarajućim priborom, može se jednostavno montirati na fasade i vrlo fleksibilno dizajnirati: od horizontalnih ili vertikalnih vodilica kabela do četverostrukih kabelskih vodilica.
Biljke se sade u podnožje same zgrade te se duž površine penju direktno po unaprijed postavljenoj konstrukciji koja im služi kao potpora u rastu.
Osim što predivno izgledaju, ove fasade imaju i niz prednosti. Vertikalno uzgojena vegetacija doprinosi boljoj izolaciji prostora (zimi grije, ljeti hladi) i pomaže u smanjenju ugljikovog dioksida i prašine. Također, zelenilo na fasadi smanjuje buku. Zelenilo doprinosi proizvodnji kisika i stvara zdravu klimu za stanovanje. Dokazano je da zelena boja opušta zbog čega se i preporučuje što češći boravak u prirodi. Stoga, ovakve zgrade imaju i psihološki utjecaj na mentalno zdravlje ljudi. Doprinose smanjenju stresa i poboljšavaju koncentraciju i produktivnost.

Sustav ozelenjavanja putem I-SYS sajli


Kod ozelenjavanja fasada, inox sajle (I-SYS System) koriste se kao strukture za biljke, a tamo gdje je potrebno i kao mjera sigurnosti.  
Nadalje, koriste se kao granična konstrukcija za inox mreže. Iako su vrlo postojane i izdržljive, one padaju u drugi plan pored biljaka, ali mogu poslužiti kao moderna kompozicija u fazi rasta biljaka.

Sustav ozelenjavanja putem X-TEND inox mreže


Zbog svoje velike nosivosti i širine mreže, idealne su kao rešetkasta struktura za biljke. U tom kontekstu mreže često služe i kao zaštita od pada, kao na primjer na fasadama garaža. Biljke pružaju sjenu i održavaju propusnost zraka. U isto vrijeme, fasada se pretvara u optički vrhunac i unosi zelenu boju u grad.

Ponudu sustava ozelenjavanja fasada pogledajte u Katalogu 
Copyright © 2024. TTM Trgovina d.o.o. | Centar Ograda, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.