Kovane ograde

Kovane ograde su dio naše tradicije i nasljeđa te ih mi u TTM Trgovini nastojimo izraditi u što izvornijem stanju. Pod pojmom kovane ograde smatramo sve balkonske ograde, zidne ograde, velika i mala kovana vrata (kovani portun, lesa), te zaštitne rešetke za prozore i ulazna vrata. Takve ograde se izrađuju spajanjem kovanih elemenata postupkom varenja. Nakon što je ograda poprimila svoj konačni izgled šalje se na vruće cinčanje kako bi se zaštitila od ruzine kao posljedica vanjskih utjecaja. Za kraj se ograda boji i dodatno uređuje patinom, prema želji naručitelja, te se montira na objekt. Kovane ograde se gotovo uvijek izrađuju prema dimenzijama i dizajnu naručitelja, pa stoga ne postoji univerzalna cijena neke ograde po metru dužnom ili nekih vrata po metru kvadratnom.
Kovani elementi

U ponudi imamo preko dvadeset tisuća raznih kovanih elemenata od kojih je moguće izraditi nebrojene kombinacije kovanih ograda. Osim kovanih elemenata u ponudi imamo i puno vrsta šipkastog materijala (šipki, cijevi, rukohvata i sl.).
Sve kupljene elemente dostavljamo na Vašu kućnu adresu, bez dodatnih troškova i bez obzira na vrijednost, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske.
Veliki broj bravara se uvjerilo u našu pouzdanost, te osim same kupovine kovanih elemenata, koriste i naš izložbeni salon kako bi svojim klijentima mogli dočarati sve mogućnosti izrade kovanih ograda.
 

Antikorozivna zaštita

Sve ograde, velika i mala vrata, zaštitene rešetke koje se montiraju na vanjskim djelovima objekta obavezno se vruće cinčaju što predstavlja jedinu pravu zaštitu takve ograde. Vruće cinčanje je postupak u kojem se gotovi proizvodi od željeza uranjaju u kupku s rastaljenim cinkom pri temperaturi od oko 460 C°. Neke od prednosti cinčanja su dugi vijek trajanja, stvaranje ravnomjernog i kvalitetnog premaza, osobito na unutarnjim i teško dostupnim površinama jer tekući cink ulazi u sve pore materijala, dobra otpornost na mehaničke utjecaje, te mogućnost korištenja drugih premaza nakon cinčanja. Vruće cinčanje je trenutačno najefikasnija i ekološki najprihvatljivija zaštita od korozije na svijetu.
 

U ponudi imamo i boje za pocinčano željezo. Više informacija : Ovdje  
Ponudu kovanog programa pogledajte u Katalogu
Više ideja pogledajte u Galeriji
Copyright © 2023. TTM Trgovina d.o.o. | Centar Ograda, Sva prava pridržana
Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi vam pružila najbolje korisničko iskustvo, uključujući personalizaciju oglašavanja i sadržaja. Postavke kolačića možete podesiti u svojem web pregledniku. Klikom na 'Prihvaćam', pristajete na korištenje kolačića.